Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Nieuwbouw

Benthem Crouwel Architects

Actuele informatie nieuwbouw Museum Arnhem

Museum Arnhem verbouwt en breidt uit. In het museumgebouw komt een nieuwe vleugel van waaruit u straks kunt genieten van een prachtig uitzicht op Arnhem en het uiterwaardenlandschap. De vleugel is ontworpen door Benthem Crouwel Architects. In het ontwerp is ook een grondige renovatie en vernieuwing meegenomen van het huidige gebouw; oorspronkelijk een herensociëteit uit 1873 en later in gebruik genomen als museum.

Definitieve gunning
In de zomer van 2019 heeft de definitieve gunning plaatsgevonden. Rots Bouw BV uit Aalten gaat het bouwproject uitvoeren, waarvoor Benthem Crouwel Architects een ontwerp heeft gemaakt. De verwachting is dat het gebouw eind 2021 klaar is en dat het vernieuwde Museum Arnhem begin 2022 zijn deuren opent. 

Saskia Bak, directeur van Museum Arnhem is ongelofelijk blij met de definitieve gunning: "De definitieve gunning zorgt voor een stip op de horizon. Wij zijn nu even een museum zonder muren en zetten in op een innovatief programma waarmee we een potentieel nieuw publiek proberen te bereiken en de verbinding met het publiek versterken. We kunnen nu beginnen met het voorbereiden van de presentaties voor het vernieuwde Museum Arnhem."

Tekenen realisatieovereenkomst
Op 3 december 2019 is de realisatieovereenkomst voor de uitbreiding en verbouw van Museum Arnhem getekend door de gemeente Arnhem en aannemer Rots Bouw. Sinds de gunning, begin augustus, waren gemeente en aannemer in gesprek over de exacte uitvoering van de plannen van Benthem Crouwel Architects. Die gesprekken zijn succesvol afgerond.

Meer informatie over de uitbreiding van Museum Arnhem vindt u op de website van de Gemeente Arnhem, de projectleider van de bouw.


In deze video uit de serie 'Ondertussen in Museum Arnhem' stelt directeur van Museum Arnhem Saskia Bak de aannemer Egbert-Jan Rots van Rots Bouw aan je voor. 

Benthem Crouwel Architects

Beeld: Ontwerp Benthem Crouwel Architects


Downloads

Persbericht gemeente Arnhem voorlopige gunning bouw Museum Arnhem

Ontwerpvisie Benthem en Crouwel 

Juryrapport architectenkeuze

Vergezicht Museum Arnhem


top
www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.