Wij verbouwen, maar zijn open op diverse locaties!

Collectie op reis

Het museumgebouw is tijdelijk gesloten vanwege uitbreiding en vernieuwing, maar hoogtepunten uit onze collectie hoef je niet te missen. Een deel van de collectie is op reis en gaat het hele jaar door uit logeren bij verschillende musea in binnen- en buitenland, waaronder het Rijksmuseum. Maar ook in Arnhem is onze collectie te zien. Ontdek waar jouw favoriete kunstwerk uit onze collectie momenteel te zien is.

Te gast bij Museum Gouda

1 februari 2019 – 2 februari 2020

Museum Gouda

Gerard Bilders, Weidelandschap bij Opheusden, 1860

In Museum Gouda is een prachtige verzameling negentiende- en vroegtwintigste-eeuwse Hollandse en Franse schilderkunst (Haagse School en School van Barbizon) te zien. Maar liefst 9 schilderijen uit onze collectie zijn tot eind januari 2020 uit logeren bij Museum Gouda:

 • Gerard Bilders, Bosgezicht, 1860

 • Gerard Bilders, Bosgezicht met vijver, 1841

 • Gerard Bilders, Weidelandschap bij Opheusden, 1860

 • Maria Bilders-van Bosse, Gezicht op Ooserbeek-Laag, 1880

 • Paul Gabriël, De Hemelse Berg bij Oosterbeek, 1855

 • Matthijs Maris, De dode eik bij Wolfheze, 1859

 • Anton Mauve, Landschap bij Oosterbeek, 1878

 • Johannes Warnardus Bilders, Landschap met water, Gelderland, 1880

 • Johannes Warnardus Bilders, De zich spiegelende berk, 1857

Te gast bij Museum het Valkhof

10 oktober 2019 – 5 januari 2020

Museum Valkhof

Mirka, Tripkau, 2016

Museum Arnhem en Museum Het Valkhof slaan de handen ineen voor een nieuwe editie van de Biënnale Gelderland, hét podium voor hedendaagse beeldende kunst in en vanuit Gelderland. In deze bijzondere editie staat de relatie tussen mens en natuur centraal. De mens kan wel willen heersen over de natuur door in te perken, te snoeien, omheinen en dwingen, de natuur woekert altijd door. De natuur wordt in de kunsten al eeuwenlang ingezet als metafoor, als spiegel voor de ziel en voor de mens als soort. Deze twee uitgangspunten zijn leidraad voor de tentoonstelling, waarin wordt onderzocht hoe de natuur vandaag de dag een rol speelt in het gesprek over onze leefomgeving.

Te gast bij De Nieuwe Kerk Amsterdam

5 oktober 2019 – 2 februari 2020

 De Nieuwe Kerk Amsterdam kelkglas

Kelkglas met deksel en tekst 'De Curaçao’s Vaarder’, 1725 - 1745

In De Nieuwe Kerk is 'De grote Suriname-tentoonstelling' te zien. Deze veelomvattende tentoonstelling brengt het meeslepende epos van het land en zijn bewoners met zeer verschillende achtergronden, die samenkwamen in het land. Een groots verhaal dat de hele cultuurgeschiedenis bestrijkt, van de oudste nederzettingen tot de onafhankelijke republiek van vandaag.

Te gast bij Singer Laren 

3 september 2019 – 5 januari 2020

Singer Laren

Jan Mankes, Uitzicht atelier te Eerbeek, 1917

In de tentoonstelling 'Weer en wind. Avercamp tot Willink' is een selectie van schilderijen en tekeningen te zien van Nederlandse kunstenaars, stuk voor stuk meesters in het verbeelden van mooi, dreigend of extreem weer. Het is thematisch opgezet en leidt de bezoeker aan de hand van thema's als 'Storm en regen', 'Koud en guur', 'Sneeuw en ijs' en 'Het weer vandaag' door vier eeuwen verbeelding van veelal extreem weer. Uit onze collectie is het schilderij van Mankes 'Uitzicht atelier te Eerbeek' te zien.

Te gast bij Museum Haus Opherdicke

19 september 2019 - 17 februari 2020

Wundersam Wirklich 8.jpg

Tijdens de tentoonstelling 'Wundersam Wirklich' kan kennisgemaakt worden met de Nederlandse magisch realisten en neorealisten. Er zijn 54 meesterwerken van ons museum te zien, waarin de kern van de realisme collectie wordt getoond. Schilderijen van bekende kunstenaars zoals Carel Willink, Charley Toorop, Raoul Hynckes, Pyke Koch, Dick Ket, Jan Mankes, Johan Mekkink en Wim Schuhmacher zijn te zien. Ook is werk opgenomen van Ali Goubitz en Nola Hatterman. Deze twee kunstenaars zijn de laatste jaren, mede dankzij aandacht vanuit Museum Arnhem, opnieuw gewaardeerd in Nederland. Ook zijn twee zalen ingeruimd voor de jonge Arnhemse kunstenaar Louise te Poele, die met geënsceneerde fotografie hedendaagse varianten maakt van wat we magisch realisme kunnen noemen.

Te gast bij CODA

3 november 2019 – 1 maart 2020

Beppe Kessler

Beppe Kessler, Speldenbroche, 1992

In CODA is de tentoonstelling ‘Een tijd van zien, 40 jaar Beppe Kessler’ te zien. Regelmatig past Kessler technieken uit de schilderkunst toe in haar sieraden en omgekeerd. Uit onze collectie zijn negen sieraden te zien, waarin ze verschillende materialen heeft toegepast zoals acrylverf, hout, textiel en schuimrubber.

Te gast bij museum de Zwarte Tulp

9 november 2019 – 15 maart 2020

Andrianus Kocx

Andrianus Kocx, Potpourrivaas met deksel, blauwwit faience, bloemstruiken en vogels, none 1686 – none 1701

De tentoonstelling ‘Hollandse Verleidingen – Verborgen schatten uit de Rijkscollectie’ is te zien in Museum de Zwarte Tulp. De tentoonstelling neemt de bezoeker mee langs spannende vanitas-stillevens. Naast bijna 80 werken uit de Rijkscollectie is de tentoonstelling aangevuld met bruiklenen. Uit onze collectie zijn 8 objecten van De Grieksche A te zien.

Te gast bij Museum Gouda

15 november 2019 – 13 april 2020 

Museum Gouda Stilleven

Raoul Hynckes, La bête noire, 1940

De tentoonstelling 'Stilleven' toont een prachtig, vernieuwend beeld van het Nederlandse en Belgische stilleven van omstreeks 1870 tot nu en onderzoekt de betekenis voor kunstenaars. Uit onze collectie zijn vier kunstwerken te zien:

 • Dick Ket, Stilleven met de hand, 1933
 • Jan Mankes, Vaas met jasmijn, 1913
 • Margaretha Roosenboom, Stilleven van rozentakken, na 1863-voor 1896
 • Raoul Hynckes, La bête noire, 1940

Het verhaal van Arnhem en omgeving

doorlopend

Erfgoedcentrum
Erfgoedcentrum Rozet verbindt verleden, heden en toekomst. Het verhaal van Arnhem en omgeving is te beluisteren, bekijken, bewonderen, lezen en zelfs te voelen. Kom kijken naar de parels uit onze collectie en doe mee aan diverse lezingen, rondleidingen en andere activiteiten. Ook biedt Erfgoedcentrum Rozet een omvangrijke collectie aan boeken, atlassen, tijdschriften en digitale bronnen over Gelderland. 

Meer informatie op: erfgoedcentrumrozet.nl

www.museumarnhem.nl gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.